Historia/Dogs from the past

Bernhardinkoiria jo kolmannessa sukupolvessa!

Suvussamme on ollut bernhardinkoiria jo 40-luvulta lähtien; mummuni ja vaarini omistivat nartun Madam ja uroksen Lordi Leopold ja kasvattivat ainakin yhden pentueenkin.

Isäni ja setäni varttuivat bernhardinkoirien kanssa ja 70-luvulta sedälläni Tarmo Vahvelaisella itsellään oli jo bernhardinkoiria ja hän oli aktiivinen Bernhardinkoirayhdistyksen jäsen, toimien mm. Jalostustoimikunnassa ja
hänen vaimonsa Pirkko oli mm. pentuvälittäjänä. Itselleni ensimmäinen bernhardinkoira kokemus oli setäni uros Caesar de Gozette "Kessu", joka voitti mm. erikoisnäyttelyn BIS:n vuosina -75 ja -77. 80-luvulla setäni haki ruotsista nartun Dein Hard's Remember Me eli " Sessa". Sessasta ei koskaan tullut näyttelykoiraa, mutta molemmat mainitut koirat elivät yli 10-vuotiaiksi.Toteutinkin pikkutytön unelmani vuonna -96, jolloin sain syntymäpäivälahjaksi Pitkäkarvaisen uroksen FI MVA Kimberos Beethoven eli "Moritz". Ennen Moritzia meillä asui jo tiikerijuovainen tanskandoggi uros Fi Mva Grazy Dane's Enterprice, mutta bernhardinkoira oli MINUN ROTUNI.

Vuonna -99 toin Itävallasta lyhytkarvaisen bernhardinkoiranartun Branca vom Fugerhoffin ja samalla retkellä meille muutti Saksasta keltainen tanskandogginarttu Vanessa vom Allertal. Brancasta ei koskaan tullut näyttelytähteä eikä jalostuskoiraa ja jouduin luopumaan siitä vuonna 2002. Moritz oli kuollut jo vuonna 1999 sydänpussin tulehdukseen.

Brancan menetyksen jälkeen minulle tuli King-Baronen's Lunatic "Verna", jonka äidistä Veronica von St Florianista olin aina pitänyt. Verna on saavuttanut Kansainvälisen- , Pohjoismaiden- ja 7 maan valionarvot ja ollut myös hyvä jalostuskoira. Vernalla on ollut yksi pentue Multi Ch Multi voittaja Walking On Sunshine V.H. Borgerbos:n kanssa. Pentueessa on 12 pentua, joista 6 on jo kuvattu terveiksi ja viidellä on Suomen muotovalion arvo sekä kaksi näistä on Kansainvälisiä muotovalioita.

Vernan kaveriksi muutti vuonna 2006 King-Baronen's Rising Star "Pekko". Pekko on maalaispoika, joka viihtyy parhaiten metsälenkillä vapaana. Pekko on myös käväissyt näyttelyissä ja tuli kolmessa näyttelyssä Fi Mva:ksi ja seitsemässä näyttelyssä Kansainväliseksi ja Pohjoismaiden muotovalioksi.

Loppu onkin nykyaikaa ja löytyy uutiset valikosta sivuiltani. Toivottavasti viihdyt sivuillani!